StudioFACA Članki

Članki iz multimedijskega področja

Članki :: Ali so spletne strani res prava rešitev?

Datum: 04.03.2013Št. klikov: 4.536
Objavil: Gost
Kategorija: Storitve

Ob pojavu socialnih omrežij se mnogo ljudi sprašuje ali je res spletna stran tista, ki je potrebna za uspeh na spletu. Res je namreč to, da spletna stran ni več ena in edina stvar, ki nas na spletu zastopa.

Tako je kar precej podjetij, ki si postavijo svoj profil na Facebooku in kaj več kot to niti ne storijo. Seveda je tudi to veliko bolje kot nič, a izkaže se, da je vendarle premalo za kakršnokoli resno podjetje, četudi majhno.

Prvič, profil na Facebooku ne omogoča neke bistvene diferenciacije ponudbe in izgradnje blagovne znamke oz. prepoznavnosti podjetja, saj je fleksibilnost glede prikaza in oblikovanja omejena. Pri spletni strani the omejitev ni –in tu lahko podjetje resnično izkaže vse svoje atribute in se pokaže strankam v svojih pravih barvah in z vso svojo ponudbo, na svoj način.

Drugič, Facebook sicer resda omogoča podstrani –a slednje niso uporabljane tako zelo, kot to drži na spletnih straneh.

Tretjič, na socialnih omrežjih niso vsi ljudje –in mnogi se prav namenoma izogibajo Facebooku in podobnim, ker spreminjajo pogoje poslovanja in glede varovanja zasebnosti tako zelo –in vedno le sebi v prid –da se počutijo nelagodno in ga preprosto zavračajo. Takšnih je vse več. Spletna stran pa je po drugi strani dosti bolj nevtralna v tem pogledu.

Četrtič, Facebook prikazuje na svojih straneh tudi oglase drugih podjetij –kar vam zagotovo ne more biti v interesu, če pa imate svoje interese in svojo ponudbo.

In petič, nihče ne jamči, da ne bo v prihodnosti Facebook pravil uporabe spreminjal še dodatno in to tako, da boste potem imeli prepuščene na njihovo milost in nemilost veliko svojih strank, ki ste jih trudoma pridobivali skozi leta in leta.

Še več razlogovo se tako zlahka najde, ki govorijo o tem, da se pravo podjetje ne more in ne sme zanesti le na Facebook kot edini način spletne prisotnosti, temveč mora graditi vzporedno lastno identiteto z lastno spletno stranjo. Seveda pa so lahko spremljajoče aktivnosti zelo koristno dopolnilo.
 Sorodni podnapisi

Ostali članki


(ločeno z vejicami)
Izdelava spletne trgovine