OK Ne shranjuje v accessovo bazo :: StudioFACA Forum

Ne shranjuje v accessovo bazo


Ne shranjuje v accessovo bazo

OdgovorNapisal/-a garok » 17.10.2011 11:43:06

Ob ponovni naložitvi windows xp, mi na svojem računalniku podatke iz strani napisane v asp ne shranjuje v accessovo bazo podatkov. Na starih windowsih in na internetu, vse normalno dela, tako da poti, ostale povezave, so vse pravilno napisane.

Ko želim shranit v bazo, mi javi to napako:


Error Type:
Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers (0x80004005)
[Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver] Cannot update. Database or object is read-only.
/inetpub/Razno/Database.asp, line 46


Browser Type:
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1) ; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.4506.2152; .NET CLR 3.5.30729; InfoPath.1)

Page:
POST 27622 bytes to /inetpub/Razno/Database.asp
POST Data:
error '80020009'
Prišlo je do izjemne napake.

/iisHelp/common/500-100.asp, line 223

garok
 
Prispevkov: 7
Pridružen: 17.10.2011 11:16:28

Re: Ne shranjuje v accessovo bazo

OdgovorNapisal/-a faca5 » 17.10.2011 05:58:21

Pozdravljeni.

Iz napake je razvidno, da je podatkovna baza (read-only). Ko zapisujete vanj je bolje, da jo nimate odprto v Microsoft Accessu.

V kolikor imate v bazi izključno tabele s podatki lahko v Microsoft Accessu uporabite orodje, Tools > Database utilities > Database spliter. To bo zmanjšalo datoteko! Pred tem naredite varnostno kopijo datoteke. Na voljo imate tudi orodje za popravilo podatkovne baze "Compact and Repair Database" ter orodje za pretvorno iz enega formata v drugo "To Access 2002 - 2003 File Format". Omenjene zadeve so uporabe!

StudioFACA Portal
Uporabniški avatar
faca5
 
Prispevkov: 26153
Pridružen: 03.07.2003 09:18:02
Kraj: Slovenija

Re: Ne shranjuje v accessovo bazo

OdgovorNapisal/-a garok » 18.10.2011 05:42:09

Baze nimam takrat odprte. To se mi je začelo dogajat, ko sem na novo naložil windows, prej mi je vse normalno delalo. Je mogoče potrebno kje nastavit kakšna pooblastila za uporabniški račun ali kaj podobnega, če ja, kje se lahko to nastavi?

Hvala za te uporabne informacije za Microsoft Access!

garok
 
Prispevkov: 7
Pridružen: 17.10.2011 11:16:28

Re: Ne shranjuje v accessovo bazo

OdgovorNapisal/-a faca5 » 18.10.2011 05:55:03

Pozdravljeni.

Prvo predlagam, da namestiš najnovejše ODBC gonilnike, preveriš ASP kodo da ko bereš ne zaklepaš bazo npr. .Lock ali kaj podobnega. Posebnih pravic ne potrebuješ, lahko pa za vsak primer preveriš. Start > Nastavitve > Nadzorna plošča > Možnosti mape > Pogled, odstrani kljukico "Uporabi preprosto skupno rabo datotek (priporočamo)". Potem pojdi na mapo in klikni desni gumb ter lastnosti. Izberi Varnost ter dodaj uporabnika IUSR ter mu določi vse pravice na tisti mapi oz. bazi.

StudioFACA Portal
Uporabniški avatar
faca5
 
Prispevkov: 26153
Pridružen: 03.07.2003 09:18:02
Kraj: Slovenija

Re: Ne shranjuje v accessovo bazo

OdgovorNapisal/-a garok » 18.10.2011 06:37:17

lahko pa za vsak primer preveriš. Start > Nastavitve > Nadzorna plošča > Možnosti mape > Pogled, odstrani kljukico "Uporabi preprosto skupno rabo datotek (priporočamo)". Potem pojdi na mapo in klikni desni gumb ter lastnosti. Izberi Varnost ter dodaj uporabnika IUSR ter mu določi vse pravice na tisti mapi oz. bazi.


Deluje, to je pomagalo! Hvalaaaa

garok
 
Prispevkov: 7
Pridružen: 17.10.2011 11:16:28

Re: Ne shranjuje v accessovo bazo

OdgovorNapisal/-a faca5 » 18.10.2011 08:22:07

Pozdravljeni.

Odlično!

Hitri gonilniki so Microsoft.Jet.OLEDB.4.0, hitro izvajanje SQL poizvedb preko Execute, ne pozabit na kakšno zaščito proti SQL injection.

StudioFACA Portal
Uporabniški avatar
faca5
 
Prispevkov: 26153
Pridružen: 03.07.2003 09:18:02
Kraj: Slovenija


Vrni se na Svetovni splet

cron