Življenje brez ljubezni in seksa?


Življenje brez ljubezni in seksa?

OdgovorNapisal/-a marjetica » 09.02.2006 04:34:28

[size=2]Moja izkušnja je taka, da so tista globja prijateljstva zapuščina srednje šole in kljub temu, da smo šle vsaka na svojo fakulteto, še vedno ohranjamo stike in se dobivamo na večernih debatah. Zavedam pa se, da se bodo urice klepeta skrčile, ko bomo postale matere (sicer imamo partnerje a nismo poročene). Drugo so obdobna in priložnostna prijateljstva. Sem imela obdobje, ko sem se družila s skupino ljudi, sa katerimi smo bili vsak dan na vezi , vsak petek in soboto na žurih..., pa se je to končalo. A mi smo še vedno prijatelji in ko se srečamo so druženja še vedno prijetna in na enaki ravni kot takrat. Če kdo rabi pomoč, ve kdo se s čim ukvarja in od koga lahko pričakuje določeno pomoč. kaj ni ti bistvo prijateljstva. Skupaj se zabavat, drug drugemu pomagat in v žalostnih trenutkih nuditi "ramo za jokanje". Ni rečeno, da se morajo prijatelji pa vsak dan slišati ali videti. je pa res, da nam je za ohranjanje stikov, tehologija v veliko pomoč. Kar se samozavesti tiče, ne vem kaj bi rekla, bi morala razmislit. Imam prijateljico, ki je dovolj samozavestna, vendar pa za prvi stik z novo osebo potrebuje "brco v rit". Jaz sem tista zgovorna. Med tem, ko jaz zamenjam že tri sogovornike, ona še vedno razpravlja s prvim, ki sem ji ga predstavila. Je nekaj v karakterju. [/size] [img border="0" src="smileys/smiley1.gif" border="0"]

marjetica
 
Prispevkov: 199
Pridružen: 04.01.2006 04:52:39

Življenje brez ljubezni in seksa?

OdgovorNapisal/-a Lisičko » 05.05.2006 12:45:27

Jaz moram reči, da vsak človek bi naj začutil kanček samote. Bil sem veliko let sam in nisem ta čas uporabljal zato, da sem se sam sebi smilil, ampak sem lahko razmišljal o sebi, kaj je dobro, kaj je slabo. Našel sem tudi enostavne stvari, ki mi podajo nasmešek na usta. Vsak občutek se more izkusiti, da vidiš kateri ti ugaja.

Prvo se moraš spoznati sam, če hočeš poznati drugega.

Hudo mi je to seveda, da so stvari kot so samovolja, želja za vedno večjo moč in oblast nad drugimi hude posledice.

Neka idolizacija in seveda razdeljevanje na subkulture, katere zahtevajo stvari od tebe, da pač "pašeš notri" in se odtujiš od tvojega resničnega jaza.

In seveda je tudi besed "denar je sveta vladar" nekaj, kar mi bo vedno delalo skrbi. To so slabe stvari našega sveta, vendar če odpreš oči in ne obračaš svoj hrbet svetu, najdeš tiste majhne, za druge nepomebne stvari, ki so v resnici pravi dragulji, in dajo luč na tem svetu.Jaz sam se lahko zelo hitru vključim v družbo in se veselim ter se ne mulim v kotu, toda raje v miru zunaj sedim in berem knjigo ter gledam kako drevje in trava plapola v vetru, ker je tako nežno in skrivnostno, da te kar mika. Rad pomagam, kolko sem zmožen. Hočem poudariti, da je ljubezen tudi med prijatelji. Mogoče bi mi ljudje se prvo morali prav razviti v prijateljstu, preden bi zares lahko rekli, kaj je ljubezen. Do perfekcije mi ni, ker je brezvezna, bolj mi je pomebna solidarnost med moškim in žensko, in med soljudmi.

Uporabniški avatar
Lisičko
 
Prispevkov: 10
Pridružen: 01.05.2006 05:39:18
Kraj: Slovenia

Življenje brez ljubezni in seksa?

OdgovorNapisal/-a kastrat » 08.05.2006 12:03:33

$this->bbcode_second_pass_quote('Lisičko', ' ')Prvo se moraš spoznati sam, če hočeš poznati drugega.In kdo ti lahko pove da sebe poznaš dovolj dobro ..? Zopet bi se morali vrnit k vprašanju samokritike ...$this->bbcode_second_pass_quote('Lisičko', 'D')o perfekcije mi ni, ker je brezvezna


Trditev ki mi je zelo všeč .. bi pa želel od tebe prečitat tvoje osebno razmišljanje glede povezave perfekcija/brezveznost ..

Ker .. zanimivo ... ne vem če si opazil, VSI več ali manj težimo k le-tej .. Ampak, vse ima svoje meje. Kje si si jo postavil ti?ps. če posegam preveč na tvoje osebno področje, se vnaprej opravičujem. Vseeno pa bi te prosil za eno 'splošno' mnenje ..

kastrat
 
Prispevkov: 1886
Pridružen: 19.02.2005 10:19:14

Življenje brez ljubezni in seksa?

OdgovorNapisal/-a Palada » 08.05.2006 07:48:03

Joj, zase si sploh ne bi upala trditi, da se 100% poznam. Zakaj? Ker sem pridno naštevala svoje vrednote in zatrjevala, da ne bi mogla nikoli ničesar storiti v nasprotju z njimi, a glej ga šmenta, tu pa tam se presenetim in storim ravno tisto za kar sem bila p r e p r i č a n a, da nikoli ne bom. [img border="0" src="smileys/smiley5.gif" border="0"]Težiti k idealom je seveda samo po sebi ideal. To pa zato, ker nas nenehno sili k temu, da postajamo boljši.Glede na temo se mi zdi pomembno razlikovati med samoto in osamljenostjo. Po mojem mnenju je edina razlika v hotenju. ( biti sam = stvar izbire in se pri tem dobro počutiti, biti osamljen = hrepeneti po družbi, a splet okoliščin in lastnih dejanj privede do osamljenosti)

Uporabniški avatar
Palada
 
Prispevkov: 83
Pridružen: 19.04.2006 11:57:40
Kraj: Solomon Islands

Življenje brez ljubezni in seksa?

OdgovorNapisal/-a smeh » 01.08.2006 02:53:09

[img border="0" src="smileys/smiley32.gif" border="0"] [img border="0" src="smileys/smiley32.gif" border="0"]

smeh
 
Prispevkov: 96
Pridružen: 31.07.2006 02:46:29
Kraj: Slovenia

Prejšnja

Vrni se na Spolnost

cron