Mountanje diskov


Mountanje diskov

OdgovorNapisal/-a Majstor » 18.02.2007 01:36:40

lep pozdrav mene zanima kako v KDE (LiveCD) mountam disk ob zagonu. tkaoj po instalaciji sem še imel v pogled v diske od XPjev zdej pa ne veš, javlja mi da je to možno le s HALom[img border="0" src="smileys/smiley5.gif" border="0"] [img border="0" src="smileys/smiley5.gif" border="0"] [img border="0" src="smileys/smiley5.gif" border="0"]

hvala za pomoč

lp

Majstor
 
Prispevkov: 4
Pridružen: 18.02.2007 01:31:04

Mountanje diskov

OdgovorNapisal/-a atlet » 18.02.2007 03:31:28

Katera distribucija? A je disk ntfs? Če je potem potrebuješ podporo. Drugače pa mountaš z ukazom mount.

Uporabniški avatar
atlet
 
Prispevkov: 95
Pridružen: 24.01.2005 12:59:03
Kraj: Slovenija

Mountanje diskov

OdgovorNapisal/-a Majstor » 18.02.2007 05:45:00

noče ga mauntat samo zazna ga, in če ga želim odpreti mi napiše da je to možno samo z HALom

verzija je pa KDE LiveCD PClinuxos

lp

Majstor
 
Prispevkov: 4
Pridružen: 18.02.2007 01:31:04

Mountanje diskov

OdgovorNapisal/-a faca5 » 18.02.2007 08:29:02

Živjo.
Mogoče je fora v tem, da uporabljaš LiveCD in podatek, ki ga bi moral zapisat ob mountu ne mora, saj je zadeva shranjena na CD-ju. Samo nisem 100%, ker diskete in USB-je naj bi se dalo normalno mountat.
HAL mi ni nič poznan. Poskusi z njim?

StudioFACA Portal
Uporabniški avatar
faca5
 
Prispevkov: 26153
Pridružen: 03.07.2003 09:18:02
Kraj: Slovenija

Mountanje diskov

OdgovorNapisal/-a Majstor » 18.02.2007 08:33:08

še enkrat podrobno razložim
2 tedna nazaj sem svoj D disk razdelil na 2 particiji eno sem pustil za obstoječe dokumente drugo pa namenil za linux. Z Live cdjem sem inst KDE linux in vse je delovalo ok diske mi je zaznal in mi dovolil da jih uporabljam. zdaj zadnji teden pa mi tega ne omogoča in mi javlja da jih nemorem accesat brez HALa ( nevem kaj je HAL).

ja C in D sta NTFS

Majstor
 
Prispevkov: 4
Pridružen: 18.02.2007 01:31:04

Mountanje diskov

OdgovorNapisal/-a faca5 » 18.02.2007 08:47:34

Aham. Razumem! Slika
Kot izgleda si boš moral namestiti(nastaviti?) HAL in nato naj bidelovalo.
[A title="Permanent Link to Knoppix 5.0.1 Released" href="http://www.livecdnews.com/2006/06/02/knoppix-501-released/" rel=bookmark target="_blank"][size=2]Knoppix 5.0.1 Released[/size][/A]
- KDE 3.5.2 with HAL support for removable media

StudioFACA Portal
Uporabniški avatar
faca5
 
Prispevkov: 26153
Pridružen: 03.07.2003 09:18:02
Kraj: Slovenija

Mountanje diskov

OdgovorNapisal/-a Majstor » 18.02.2007 08:50:30

faca5 je napisal/-a:
Aham. Razumem! Slika
Kot izgleda si boš moral namestiti(nastaviti?) HAL in nato naj bidelovalo.

[A title="Permanent Link to Knoppix 5.0.1 Released" href="http://www.livecdnews.com/2006/06/02/knoppix-501-released/" target=_blank rel=bookmark target="_blank"][size=2]Knoppix 5.0.1 Released[/size][/A]
- KDE 3.5.2 with HAL support for removable media

I bow before thee

Majstor
 
Prispevkov: 4
Pridružen: 18.02.2007 01:31:04

Re: Mountanje diskov

OdgovorNapisal/-a Annada » 22.06.2011 05:55:03

Katera distribucija? A je disk ntfs?

The unique and delicate style. http://www.mbtshoesclearance2u.com not only makes you more charming.
Annada
 
Prispevkov: 1
Pridružen: 22.06.2011 05:43:29

Re: Mountanje diskov

OdgovorNapisal/-a faca5 » 22.06.2011 06:05:58

Živjo.

Linux nima NTFS particije.

StudioFACA Portal
Uporabniški avatar
faca5
 
Prispevkov: 26153
Pridružen: 03.07.2003 09:18:02
Kraj: Slovenija


Vrni se na Linux

cron