OK Tiskalniki - težave :: StudioFACA Forum

Tiskalniki - težave


Tiskalniki - težave

OdgovorNapisal/-a Suhy » 18.01.2008 03:14:24

Imamo težave pri inštalaciji tiskalnikov na MAC računalnikih.. Tiskalnik bi radi uporabljali v lokalnem omrežju na PC in Mac OS X platformah..

-najprej sem probal priklopit tiskalnik Canon i9100 preko printserverja znamke LevelONE.. na pc-jih je inštalacija stekla gladko, na Mac OS X (10.3.x)računalnikih pa ne. Na Canon.si spletni strani je za ta tiskalnik pripravljen samo en gonilnik-datoteka ki je inštalacijski paket, ki je pripravljena za inštalacijo preko USB-ja. Preko mreže pa se inštalacija zatakne, ko moram izbrati printer ročno, ker ga verzija OS X 10.3 nima po defaultu vključenega, zato nimam kaj izbrati - ga ni na printer listi..
Torej tukaj bi bilo mogoče pravilno vprašanje: Kako dodam tisklanik v printer listo ročno, da bom lahko izvedel mrežno inštalacijo tega modela...

Enake težave sem imel pri inštalaciji preko printserverja za tiskalnik HP LJ 1150..
No, tukaj sem si pomagal z resitvijo iz te strani: www.linuxprinting.org/macosx/hpijs , na MAC os X računalniku iz worda je teskst tiskal ok, ko pa sem hotel natisnit kako grafiko, pa ni tiskalo, .. potreben je bil reboot sistema-MAC, da sem lahko zopet tiskal tekst...

-v nadaljevanju sem hotel tiskalnik Canon i9100 priklopit direktno na Mac OS X računalnik, inštalacija je potekala brez težav.. potem sem dal tiskalnik v skupno rabo, da bi ga inštalira še na PC računalnike.. sama inštalacija je potekala brez težav (uporabljeni gonilniki iz Canon speletne strani), ko pa sem hotel iz PC računalnika narediti testni izpis, pa se je za printom izgubila vsaka sled.. na PC računalniku je kazalo, da je print poslalo naprej, na MAC-u pa ni bilo videti nobenih queue-ov, stran pa se seveda ni natisnila..

Torej na nek način bi rabil pomoč pri inštalaciji tiskalnikov za mešano lokalno okolje, oz. verjetno bi se zadeve rešile, če bi lahko omenjene tiskalnike dodal na MAC OS X 10.3 v printer listo, zato, da bi jih potem lahko tudi izbral, ko bi se lotil mrežne inštalacije.

Suhy
 
Prispevkov: 1
Pridružen: 18.01.2008 03:09:53

Vrni se na Apple Mac

cron