OK Krekanje iger :: StudioFACA Forum

Krekanje iger


Krekanje iger

OdgovorNapisal/-a faca5 » 12.05.2009 01:37:58

Uvod:
Tema tega vodiča je "KREKANJE" iger. Ta vodič je dokaj poenostavljen in ne vsebuje veliko podrobnosti... Namenjen je izključno za izobraževalne namene...ja...right! Slika

Kaj potrebujemo:
-Program za razvozlanje kode igre. Jaz priporočam W32 Disassembler ali na kratko W32 Dasm. Dobimo ga tu
-Program za spreminjanje te kode, recimo Hacker's View, na kratko Hiew. Ta se najde tu
-Igro, ki jo bomo krekali...doh.

Potek:
Pa pejdmo. Prvo mora biti igra, ki jo mislimo krekati nameščena. Potem jo zaženemo in javi nam sporočilo da potrebuje cd za zagon (recimo: Please insert the game cd before starting the game.) To sporočilo si zapišemo in odpremo W32 Dasm, ter kliknemo na Disassembler in potem Open file to disassemble. Najdemo igro, ki jo želimo skrekati in jo odpremo. Ko se dekodiranje konča kliknemo na ikonco String data references. V novo odprtem seznamu najdemo sporočilo, ki smo si ga prej zapisali in nanj dvakrat kliknemo. V tekstu nas vrže na točno lokacijo kjer je to sporočilo. Zdaj pogledamo v statusno vrstico in si zapišemo offset številko. To je številka ki stoji za napisom @Offset. Številko si zapišemo (brez črke h na koncu) in zapremo program.
Odpremo Hiew. V oknu najdemo igro, ki jo želimo skrekati in jo odpremo. Ko se nam odpre, na začetku vidimo samo neke znake. Kaj je to? Tega ne vemo in ne potrebujemo vedeti. Stisnemo F4 in izberemo DECODE. Zdaj se tisti znaki spremenijo v črke in številke. Tukaj moramo najti prej zapisano offset številko. To naredimo tako da kliknemo F5 in napišemo to številko. Zdaj dobimo še neke številke. Kar moramo pri njih vedeti je to, da vsake dve številke pomenijo en bajt. Ko bomo uredili to številko bomo za vsak bajt napisali številko 90. Se pravi, da če imamo številko 254784, kar pomeni 3 bajte, bomo številko 90 napisali trikrat. Zdaj kliknemo na F3, da bi uredili to številko. Se prabi za vsak bajt enkrat napišemo 90. Ko končamo kliknemo F9 za spremenitev kode. Nato še stisnemo F10 in če ste vse naredili prav bi morali igro zdaj špilati brez cd-ja.
Če vam je uspelo...plosk...plosk...če pa ne pa poskusite še enkrat. Slika

Povezava:
Krekanje iger

StudioFACA Portal
Uporabniški avatar
faca5
 
Prispevkov: 26153
Pridružen: 03.07.2003 09:18:02
Kraj: Slovenija

Vrni se na Vodiči

cron